Home : Stiri : 2005-07-02
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Criminalii de la Tanacu raman la beci

02.07.2005, Vaslui, RO - Ziua.ro Afisari: 2411   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Preotul ucigas, Petru Corogeanu si cele patru complice maicute, de la Manastirea "Sfanta Treime" din localitatea vasluiana Tanacu raman in arest, dupa ce magistratii Curtii de Apel Iasi au respins recursul facut de aparatorul acestora fata de masura arestarii preventive, dispusa de Tribunalul Vaslui. Cei cinci au fost adusi, din arestul IPJ Vaslui, in jurul orelor 12.00. Cu catuse la maini si imbracati in haine negre, lungi, dar cu capetele neacoperite, asasinii sorei Irina s-au rugat in tacere, intr-o incapere a institutiei, timp de o ora pana au intrat in sala de judecata.

In fata instantei, atat criminalul ascuns sub haine monahale, cat si locotenentele sale foste maicute, Nicoleta Arcalianu, Adina Ciopraga, Elena Otelea si Simona Bardanas, au declarat din nou ca sunt nevinovati. "Cunosc invinuirile care mi se aduc si-mi mentin declaratiile date pana acum. Eu si celelalte maicute am decis sa o legam pe Irina Cornici cand am vazut-o in chilia ei ca se manifesta violent si se loveste singura. Noi am vrut sa o protejam sa nu se raneasca in timpul crizelor ei. Noi am incercat sa o vindecam prin rugaciuni ce nu au reusit medicii sa vindece in spital", a declarat Nicoleta Sofia Arcalianu. La randul ei, Adina Ciopraga a precizat ca decizia de imobilizare a Irinei Cornici a apartinut fostelor maicutelor, iar Petru Corogeanu "a avut cunostinta de masurile luate". Elena Otel a sustinut si ea ca au procedat corect si ca "orice preot de la orice manastire ar fi facut la fel, avand in vedere comportamentul Irinei". Ea a mai afirmat ca Irina Cornici nu era bolnava si ca "se manifesta violent sub influenta duhurilor rele".

Nevinovat s-a declarat si Corogeanu, care a spus ca "toate slujbele de exorcizare au fost facute cu cunostinta fratelui maicutei Irina, care mai trecea si el pe la manastire din cand in cand".

Avocatul considera sentinta incorecta

Dupa audierea celor cinci, magistratii Curtii de Apel Iasi au respins recursul facut de avocatul apararii la masura arestarii preventive, ca fiind "nefondat" si au decis ca masura de arestare preventiva pentru 29 de zile ramane valabila. De asemenea, judecatorii i-au obligat pe cei cinci la plata a 200.000 de lei, reprezentand cheltuieli de judecata.

Aparatorul criminalilor de la Tanacu, Luana Pintilie, a apreciat ca incorecta sentinta, motivand ca nu exista probe la dosar pentru aceasta incadrare juridica. "Nu putem vorbi de omor deosebit de grav atata timp cat nici unul dintre inculpatii recuzanti nu au avut intentia de a face acest lucru. In nici una dintre actiunile lor inculpatii nu au crezut ca se va ajunge la un asemenea rezultat, respectiv la moartea victimei. Nici macar medicii nu stiu care a fost adevarata cauza a mortii victimei. Potrivit doctorilor, pentru a putea fi salvata, victima trebuia sa fie internata intr-un spital, sub atenta supraveghere a unei echipe complexe de medici internisti, psihiatri si specialisti in terapie intensiva", a declarat, citats de Rompres, Luana Pintilie. Aceasta a mai spus ca va solicita efectuarea altei expertize medicale unor medici specialisti de la Bucuresti sau dintr-un alt centru universitar din tara.

Cert este ca fostul preot si cele patru foste maicute au fost preluati de doua dube ale Politiei, fiind dusi in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui.

George TARATA

Comentarii
22.05.2008 O nedreptate cu chip de adevar... de almadeus
Aparent, de fapt tinand cont de numeroase atacuri aduse la adresa pr Daniel, am fi aproape constransi sa credem ca acesta e vinovat impreuna cu cele patru calugarite, de maortea tinerei Irina.

"Incercarea moarte n-are" nu mai este de acum decat un alt prilej pentru a crede ca incercarea poate sfarsi si rau, ca adica poate aduce moartea, desi nimeni nu vede in aceasta incercare a Pr daniel de a ajuta pe Irina decat moartea...incercarii!

daca ipocrizia ar deveni delict, daca s-ar putea gasi in Dreptul civil principii si proceduri care sa stabileasca delictul de ipocrizie, atunci altii ar fi cei care ar trebui sa raspunda penal de atatea nefericiri care ne lovesc pe noi romanii!
Oare cei din Occident, romanii, desigur, mai pot pricepe si faptul ca sunt ei insisi romani, desi refuza sa mai poarte in spinare crucea romaneasca?
Pr daniel e vinovat de a fi voit sa aduca viata cu incercarea ce a adus numai moartea Irinei, si vadirea rautatii celor multi si ipocriti! amin
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
27.10.2014 Monica Macovei atacata de PSD ...
Monica Macovei, candidat independent la presedintia Romaniei, a fost atacata in seara zilei de 21 oc... citeste »

28.11.2013 Retrocedarea bisericii greco-c...
Dupa 65 de ani, duminica, 8 septembrie, 2013, s-a celebrat prima Sfanta Liturghie greco-catolica in ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
747947